REFRAMES©

DUURZAAM

MODULAIR BOUWSYSTEEM

De basis van elk Resource House zijn de Reframes©: hoogwaardige, geprefabriceerde gevelpanelen
die het Resource House tot een extreem flexibel en modulair woonconcept maken.
De Reframes© worden in een (lokale) werkplaats geproduceerd en op de bouwlocatie gemonteerd.

De Reframes© kennen tot nu toe 4 variaties:

FRAME + BASISPANEEL

Heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden.

FRAME + ZONNEPANEEL

Wordt voorzien van een zonnepaneel voor de opwekking van energie en wordt evenals het basispaneel gevuld met isolerend materiaal.

FRAME + DEUR

Bestaande uit een kozijn met deur. Dit zorgt voor de toegankelijkheid van de woning.

FRAME + RAAM

Bestaande uit een kozijn met 2x dubbel glas. Het binnen-temperatuurniveau wordt optimaal behouden dankzij de hoge isolatiewaarde van het paneel.

WAT ZIJN DE

VOORDELEN

flexible
  • FLEXIBEL
  • Het modulaire systeem zorgt voor optimale flexibiliteit en geeft antwoord op een grote diversiteit aan bouwvraagstukken: het realiseren van een volledige woning, een aanbouw of zelfs een renovatie. Dankzij dit maatwerk zit de bewoner niet meer een leven lang verbonden aan één woningontwerp, maar groeit het huis met de woonwensen mee en wordt het levensloopbestendig.
move
  • VERPLAATSBAAR
  • Het Resource House is dankzij het modulaire systeem volledig demontabel en kan daarom eenvoudig worden uitgebreid, verkleind, opnieuw ingedeeld of zelfs worden verplaatst om in een breed spectrum van veranderende behoeften te voorzien.
korte bouwtijd
  • KORTE BOUWTIJD
  • Doordat in het bouwproces gewerkt wordt met prefab panelen, wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort. De Reframes© worden in een (lokale) werkplaats geproduceerd. Wanneer ze klaar zijn, worden ze getransporteerd naar de bouwlocatie waar binnen 1 maand het volledige casco wordt gerealiseerd (gemiddelde bouwtijd volledige reguliere woning = 4 maanden). Hetzelfde geldt voor de bouwtijd van een aanbouw of een renovatie, deze zal aanzienlijk korter zijn dan bij reguliere bouw.

VERBINDINGEN

De Reframes© worden muurvast aan elkaar gekoppeld dankzij een unieke vlinder houtverbinding, beter bekend als de Dutchman Joint. Deze ambachtelijke verbindingselementen zorgen voor een eenvoudige montage en demontage, waardoor vervanging, aanpassing of zelfs volledige verplaatsing mogelijk is. De verbindingen zijn uitsluitend vanuit binnenshuis bereikbaar zodat optimale veiligheid en stabiliteit kan worden gegarandeerd.

Delen