NIEUWS

Interview: “Ik laat me uitdagen door de materiaalkeuze en complexiteit”

Dadley Johnson, afgestudeerd in Build Environment aan Zuyd hogeschool in Heerlen, is verantwoordelijk voor de technische uitwerking van het Resource House project en assisteert bij het ontwerp van de circulaire woning. Wij stelden hem een aantal vragen over het project en Dadley zelf:

 

Introducing Dadley Johnson, bouwtechnisch tekenaar Resource House

Dadley, er was eens een tijd voor Resource House en duurzame bouw. Waarom een carrière in de architectuur?

“Vroeger was ik enorm geïnteresseerd in kunst en wilde ik graag kunstenaar worden. Toen ik wat ouder werd kwam ik tot de conclusie dat de onzekerheid van het beroep kunstenaar niet bij mijn persoonlijkheid aansloot. Ik ben gepassioneerd over beeldende vormen en materiaalgebruik, om deze reden ben ik destijds in de architectuur beland. De combinatie van kunst, techniek en design spreekt mij persoonlijk nog iedere dag enorm aan.”

 

Joining the project

Hoe ben je betrokken geraakt bij dit ambitieuze project?

Middels Facebook ben ik contact gekomen met architect Erol Oztan, die destijds al bezig was met de beginselen van het Resource House project. Toen ik geïntroduceerd werd met het Resource House project was ik erg gecharmeerd. De materiaalkeuze en complexiteit van dit project is niet te vergelijken met die van de reguliere woningbouw. Het biedt me de creatieve ruimte en uitdaging die ik zoek in mijn werk.

Going green!

Kun je ons iets meer vertellen over waar je mee bezig bent?

Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de technische uitwerking van de beeld en vormgeving. Dit houdt in dat ik de teksten, schetsen en mondelijke toelichting die ik van de architect Erol Oztan aangereikt krijg verwerk in 3D- en 2D tekeningen. In eerste instantie wordt er gekeken naar de technische aspecten: is de beeldvorming van de architect realistisch. Denk hierbij aan aspecten zoals de dikte van een muur of de draagkracht hiervan. De laatste tijd zijn wij steeds meer bezig om woningen zo energieneutraal mogelijk te maken. Vanuit de overheid wordt er verwacht dat huizen steeds energie bewuster worden gemaakt. Veel van deze energiewinst is te behalen in de materiaalkeuze. Denk hierbij aan een isolering van houtvezelplaten of van oude plafondplaten. Door bewuster met deze materiaalkeuze om te gaan is het mogelijk om een ambitieuze doelstelling te behalen: 0 op de meter.

 

Go big or go home, resource the whole WORLD

Wanneer is voor jou het project geslaagd?

Ik zou het prachtig vinden om een woning te ontwerpen wat op locatie te assembleren is. Dat het door een aantal vrachtwagens, of misschien wel busjes, op locatie geleverd wordt en door de bewoner als een IKEA pakket zelf makkelijk en snel in elkaar gezet kan worden. En dat er zo op de mooiste locaties grote en kleine Resource Houses gebouwd worden, verspreidt over heel Nederland en het liefst over de hele wereld.

[lvca_portfolio posts_query=”size:3|order_by:date|post_type:post” image_linkable=”true” taxonomy_filter=”category” per_line=”3″ gutter=”35″ tablet_gutter=”10″ tablet_width=”800″ mobile_gutter=”10″ mobile_width=”480″ heading=”Meer nieuws”]
Delen